Care of Sweden motionerar för hälsa och miljö
2019-09-16

Care of Sweden presenterar: Lunchracet 2019!

I takt med att vi nu går mot mörkare tider blir det allt svårare att ta del av dagens ljus i det klimat där vi befinner oss. Att vistas i dagsljus en stund mitt på dagen i kombination med kontinuerlig fysisk aktivitet, har enligt forskning visat sig ha en mycket stark koppling med att må och prestera bra. På Care of Sweden vill vi därför ge våra medarbetare möjligheten till en stund i dagsljuset, samt en skjuts i rätt riktning för att uppnå den fysiska aktiviteten som rekommenderas dagligen.

Receptet för att motivera samtliga medarbetare kallas helt enkelt för; Lunchracet! Lunchracet går ut på att vi fram till den 6 december utmanar varandra i att gå flest antalet powerwalks á 20 minuter under lunchrasten.

Som uppvärmning inför Lunchracet deltog vi även under lördagens Kretslopp i Borås. Vi värnar inte bara om vår hälsa utan har även ett stort engagemang i miljöfrågorna, vilket inte minst bekräftas av att vi återigen certifierats enligt de krav som ställs i miljöledningssystemet ISO 14001. Vi ser därför Kretsloppet som ett fantastiskt evenemang som kombinerar hälsa och miljö.

Det var ett glatt gäng iklädda orangea T-shirtar som stod på startlinjen under lördagens Kretslopp, redo att ta sig runt en slinga på fem alternativt tio kilometer. En insats till förmån för både kropp och miljö. Samtliga deltagare tog sig över mållinjen där vi gemensamt stod som vinnare.

Nu återstår det bara att se vem som kammar hem första plats i Care of Sweden’s första upplaga av Lunchracet 2019!