Ryggskadade Rasmus slipper smärta på golfturnén
2019-11-05 Innovation

Rasmus Lia reser alltid med sin tryckfördelande bäddmadrass

För sju år sedan var Rasmus Lia med om en allvarlig skidolycka där han skadade höft och rygg mycket svårt. Efter en lång rehabilitering, som också ledde till en nysatsning inom handigolf, har Rasmus bland annat vunnit finalen i Handigolf Tour och även blivit antagen till ett av Sveriges golfgymnasium.

– Det är otroligt kul, såklart, säger Rasmus.

Rasmus ryggskador har dessvärre lett till att han sedan olyckan upplevt svårigheter att ligga på alltför hårda underlag. Han beräknar att han reser ungefär 10-15 gånger en vanlig sommar och att en vanlig resa består av en eller två övernattningar.

– Jag har konstant ont på nätterna och det förvärras av att jag reser både inom Sverige och utomlands. Jag kan inte alltid lita på att kunna sova bekvämt.

”Det är tryggt att veta att madrassen är med på alla resor”

Men sedan Rasmus började resa med en egen tryckfördelande bäddmadrass har han upplevt många positiva förändringar.

– Jag sover mycket bättre på luftmadrassen än på vanliga madrasser. Även om sängarna på hotell och vandrarhem är mjuka så läggs det sällan några pengar på bäddmadrasserna. Då är det verkligen jättebra att ha en egen madrass med sig.

Att ha madrassen med sig på resorna har för Rasmus del inneburit fler nätter med fullgod sömn.

– Den är verkligen jättesmidig att ta med. Den får plats i bilen så jag tar med den överallt. Det är tryggt att veta att madrassen är med på alla resor, säger Rasmus.