Känn er trygga med hanteringen av era madrasser och hyrsystem
2020-03-16 Hållbarhet

Information gällande coronaviruset (covid-19)

Trots en allvarlig situation med snabb smittspridning av den nya Coronavirusinfektionen covid-19 är Care of Sweden redo att möta sjukvårdens behov av våra produkter och tjänster.

Nu är det om möjligt ännu viktigare med medicintekniska hjälpmedel och vi finns här för att hjälpa sjukvården.

”Vi uppskattar våra kunders fortsatta förtroende under denna tid. Vi vill att du som kund ska känna dig trygg med att all hantering och rekonditionering av våra madrassystem görs efter säkerställda rutiner. Du kan alltid vända dig till oss för råd och stöd”, säger Magnus Högberg, vd på Care of Sweden.

Vi som arbetar på Care of Sweden är väl förberedda och har uppdaterade rutiner kopplade till läget. Vi står väl rustade för det fortsatta arbetet och det innefattar även alla möten som tillsvidare genomförs i digital form.

Vår produktion är opåverkad och vi ser i dagsläget ingen risk för leveranssvårighet. Du kan nå vår kundtjänst under normala öppettider. Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

 

Känn er trygga med hanteringen av era hyrsystem

Care of Sweden rekonditionerar hyrsystem efter säkerställda processer avseende hygien. Rekonditioneringsanläggningen är indelad i en ren och oren sida, vilket innebär att systemen aldrig blandas. Detta inkluderar även transporter till och från enheter, samt under förvaring på depå.

Efter en noggrann rengöring av madrassystemet på oren sida, flyttas produkten över till ren sida, där montering och funktionskontroll sker. Varje system protokollförs innan det åter skickas till enhet eller depå.

För att hålla oss uppdaterade i gällande hygienrutiner genomförs regelbundna utbildningar.

 

Avtagbara madrassöverdrag kan enkelt bytas ut

Care of Swedens madrassöverdrag är vätsketäta och ångpermeabla. Överdragen har droppkant för att skydda dragkedja/sömmar. Genom att öppna dragkedjan och inspektera överdraget, så att inga hål eller revor finns och att dragkedjan är intakt, kan madrassöverdragets insida och madrassytan enkelt inspekteras. Synlig kontamination upptäcks och det skadade överdraget kan bytas ut utan att hela madrassen behöver kasseras.

Överdragen rengörs genom mekanisk rengöring med milt rengöringsmedel, eller tvätt i maskin i 95⁰ och kan torktumlas. Kan desinfekteras med desinfektionsmedel.