För vårdpersonal

Vi gör ditt jobb enklare

Att veta att våra medicintekniska hjälpmedel kan hjälpa vårdtagare gör oss förstås mycket stolta – samtidigt vet vi att det är vårdpersonalen som med hårt arbete och stort hjärta gör hela skillnaden. 

Handlingsplan Trycksår är en guide till hur du kan förebygga, identifiera och behandla trycksår i praktiken. Guiden ger dig möjligheten att bättra på din kunskap, ge vårdtagaren rätt behandling och samtidigt spara resurser i vården.

Positionering

Få spontana rörelser ökar förekomsten av trycksår, men med regelbundna lägesändringar kan risken för tryckskador minskas.

Vår Handbok Positionering ger dig konkreta tips på hur du arbeta med positioneringskuddar som ett hjälpmedel mot trycksår. Positioneringskuddar hjälper dig också avlasta och ge stöd vid bland annat omläggning och skötsel.

Så bäddar du

Att bädda med fler lager än det finns behov av kan skapa ett högre tryck mellan hud och madrass. I vår folder "Vem bäddar du för?" får du tips om vad du bör tänka på innan och under bäddning.

Låt oss vara ditt stöd

Att förebygga och behandla trycksår kräver kunskap och hjälpmedel. Vi vet att det är mycket att hålla reda på och samtidigt följa med i kunskapsuppdateringar. 

Care of Sweden erbjuder digitala utbildningar till våra avtalskunder inom flera ämnen. Utbildningen genomförs i plattformen Microsoft Teams, men kräver ingen särskild mjukvara på din dator.

 

Boka digital utbildning