För dig som arbetar i vården

En del av vårdteamet

Insikten att våra medicintekniska hjälpmedel gör skillnad för tusentals patienter varje dag gör oss förstås mycket stolta – samtidigt vet vi att det är vårdpersonalen som med hårt arbete och stort hjärta tar hand om patienterna, varje dag. Care of Sweden vill bidra till er fortsatta framgång och erbjuder vår kunskap och material.

 

Vi gör ditt jobb enklare

Att förebygga och behandla trycksår kräver kunskap och hjälpmedel. Vi vet att det är mycket att hålla reda på och samtidigt följa med i kunskapsuppdateringar. 

Handlingsplan Trycksår är en guide till hur du kan förebygga, identifiera och behandla trycksår i praktiken. Den innehåller uppdaterad kunskap och ger dig möjligheten att på ett enkelt och sätt förbättra din kunskap, ge vårdtagaren rätt behandling och samtidigt spara resurser i vården.

Positionering

Få spontana rörelser ökar förekomsten av trycksår, men med regelbundna lägesändringar kan risken för tryckskador minskas.

Vår Handbok Positionering ger dig konkreta tips på hur du arbeta med positioneringskuddar som ett hjälpmedel mot trycksår. Positioneringskuddar hjälper dig också avlasta och ge stöd vid bland annat omläggning och skötsel.